17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
До України приїхав спецпредставник КНР: йому показали збиту ракету КНДР
До України приїхав спецпредставник КНР: йому показали збиту ракету КНДР

До України приїхав спецпредставник КНР: йому показали збиту ракету КНДР

До України приїхала делегація Китайської Народної Республіки на чолі зі спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм.

Про це повідомили в Офісі президента.

Зазначено, що китайській делегації розповіли про ситуацію на полі бою, функціонування зернового коридору, повернення військовополонених, захист прав заручників і повернення депортованих РФ українських дітей.

Зараз дивляться

Окрім того, представникам КНР показали зразки уламків збитої ракети виробництва КНДР та інші елементи засобів ураження, котрі були передані Росії та застосовуються нею для атак по Україні.

Посланцю Сі Цзіньпіна розповіли, як Росія використовує складники з третіх країн для виробництва озброєння, зокрема ударних БпЛА Шахед, розвідувальних дронів, ракет, оптичних приладів, навігаційних систем і деталей до літаків.

– Під час зустрічей сторони обговорили перспективи встановлення справедливого миру для України, відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої держави на основі Української формули миру, – йдеться у повідомленні.

Також було порушено питання про можливості сприяння китайської сторони у припиненні насильницької депортації українських дітей, обміні полоненими, демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС, гарантування ядерної безпеки та інших міжнародних ініціатив нашої держави.

Візит Лі Хуея до Росії

Перед візитом до Києва спеціальний представник Китаю з питань Євразії Лі Хуей відвідав Москву з метою врегулювання війни в Україні.

У Москві Лі та заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін зробили спільну заяву про те, що неможливо обговорювати “врегулювання конфлікту” в Україні “без присутності Росії”.

Заплановано, що у межах поїздки він відвідає штаб-квартиру Євросоюзу у Брюсселі, Польщу, Україну, Німеччину та Францію.

Теги по теме
Украина Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом