На Київщині живе найстаріший ротвейлер в Україні - за кілька тижнів собаці виповниться 15 років
На Київщині живе найстаріший ротвейлер в Україні - за кілька тижнів собаці виповниться 15 років

На Київщині живе найстаріший ротвейлер в Україні - за кілька тижнів собаці виповниться 15 років

10 березня буде зафіксовано рекорд найстарішого в Україні собаки породи ротвейлер. За кілька тижнів довгожительці Джульєтті виповниться 15 років, це умовно 87 людських років. Про це у Facebook повідомляє керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Вона каже, що середня тривалість життя собак дуже відрізняється залежно від породи. Для ротвейлера такий вік – це досягнення, бо дана порода не належить до довгожителів.

- Власники собаки - сім’я Кутових. Жюлі (так лагідно називають її вдома) живе у місті Вишгород на Київщині, в приватному будинку. Вона велика, грізна собака з серцем та душею маленької дитини. Любить охороняти все своє - членів родини, двір і все, що в цьому дворі є, - каже Лана Вєтрова.

Жюлі живе в утепленій будці, під ґанком будинку. Вона любить запах та дотик свіжого сіна, тому воно завжди в неї "під лапою". Але це господарі зрозуміли не одразу. Що вони тільки не купляли їй в будку: матрац, ковдри, килимки і навіть пробували класти куртку, але вона швиденько там наводила порядок і геть все витягала назовні. А от сіно дуже сподобалось.

Харчується Жюлі два рази на день. На сніданок - каша з бульйоном та кормом. На вечерю - переважно сире мʼясо з добавками, наприклад, сир, яйце або інша нежирна їжа. А ще Жулі сама собі обережно збирає на городі ягоди ротом.

До восьми років вона із задоволенням бігала на зарядку з господарем у ліс. Зараз у Жулі почалися проблеми з суглобами, їй важко ходити, тож зарядку вже не робить. Господарі піклуються про неї, дають їй вітаміни та протизапальні препарати.  Жулі любить лежати на сонечку та насолоджуватися життям, а господарі – насолоджуються часом, проведеним з нею.

Під час вибухів родині доводиться ховатись у підвалі. Жюлі також туди забігає та відважно охороняє вхід в укриття. Як сказали її господарі: «Жюлі важко назвати собакою, Жюлі це - людина, наша людина».

  • Представники Книги рекордів Гіннеса завершили розслідування щодо португальського мастифа Бобі і позбавили собаку статусу найстарішого у світі. Вони визнали, що немає достатніх доказів віку тварини.
Теги по теме
Животные
Источник материала
Поделиться сюжетом