20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Екс-гендиректор Activision Blizzard хоче купити TikTok
Екс-гендиректор Activision Blizzard хоче купити TikTok

Екс-гендиректор Activision Blizzard хоче купити TikTok

Колишній генеральний директор Activision Blizzard Боббі Котік хоче купити TikTok через скандальний законопроект, який загрожує забороною або продажем застосунку. 

Як повідомляє WSJ, відповідну ідею Котік обговорював з гендиректором OpenAI Семом Альтманом та іншими учасниками конференції. Також він спілкувався з виконавчим директором ByteDance Чжаном Імінгом.

Як зазначається, купівля TikTok може обійтись Котіку у сотні мільярдів доларів. Згаданий законопроект вже схвалили у Палаті представників США і тепер його має розглянути Сенат. Законодавці занепокоєні конфіденційністю даних та зв'язком з Китаєм. Наразі TikTok намагається заручитись підтримкою американських користувачів і розсилає їм пуш-повідомлення щодо цієї проблеми. 

Варто додати, що Котік очолював Activision Blizzard понад 30 років, але змушений був покинути компанію після звинувачень в сексуальних домаганнях та гендерній дискримінації. Згодом виявилося, що чоловік знав про неправомірну поведінку і звинувачення, але не повідомляв правлінню компанії. Співробітники Activision Blizzard вимагали його відставки, але він пішов з посади лише після злиття компанії з Microsoft у 2023 році.

Скандали з TikTok

Як повідомляв УНІАН, у 2020 році соцмережа потрапила у скандал, коли виявилось, що TikTok збирав дані користувачів Android в обхід правил захисту Google. З тих пір роками обговорюють можливість заборони застосунку.

Використовувати китайський додаток на службових смартфонах вже заборонили Єврокомісія і Європарламент, США, Австралія і Канада, а шанси на заборону TikTok по всій США, на думку експертів, зросли до 90%. 

У травні 2023 року губернатор штату Монтана Грег Джанфорте підписав закон про заборону китайської соціальної мережі TikTok. Таким чином в штаті хочуть захистити своїх жителів від ймовірного збору даних з боку Китаю

У вересні TikTok оштрафували на 345 мільйонівєвро за порушення законів про захист персональних даних дітей в Євросоюзі.

Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом