ЄС підготував проєкт переговорної рамки про вступ для України
ЄС підготував проєкт переговорної рамки про вступ для України

ЄС підготував проєкт переговорної рамки про вступ для України

Європейська комісія представила Раді ЄС пропозиції, які стосуються проєкту переговорних рамок для України та Молдови. Ці документи охоплюють принципи проведення переговорів про вступ до Євросоюзу.

Переговорна рамка ЄС для України

На сайті Єврокомісії йдеться, що проєкти переговорних рамок для України та Молдови ґрунтуються на досвіді попередніх рішень та поточних переговорів про вступ, інтегрують переглянуту методологію розширення і враховують розвиток законодавства ЄС.

Документи для України та Молдови охоплюють три частини. Серед них: принципи, які регулюватимуть переговори про членство в Євросоюзі, а також зміст і процедура переговорів про вступ в ЄС.

Зараз дивляться

В Раді Євросоюзу мають розпочати внутрішнє обговорення проєктів, після чого вони очікують на ухвалення.

Країна, яка головуватиме в Раді, представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з Україною та Молдовою окремо, що ознаменує формальний початок переговорів про вступ.

Іноземні журналісти зазначають, що ухвалення переговорних рамок для України та Молдови може затягнутися на кілька місяців, а відбутися навіть після виборів до Європарламенту в червні.

Вчора, 11 березня, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна виконала всі рекомендації Єврокомісії для переходу до наступного етапу на членство в ЄС.

Теги по теме
Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом