Берлінське техно включили до списку культурної спадщини ЮНЕСКО
Берлінське техно включили до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Берлінське техно включили до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Берлінське техно включили до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Загалом до списку нематеріальної спадщини увійшли шість німецьких традицій.

Шість німецьких традицій увійшли до національного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Серед них – берлінське техно, повідомляє Spiegel.

Як зазначає видання, включити берлінську технокультуру до списку нематеріальної спадщини вирішили Конференція міністрів культури федеральних земель Німеччини та уповноважена Федеральним урядом у справах культури та ЗМІ Клаудія Рот. Технокультура стала одним із наймолодших доповнень до списку нематеріальної спадщини.

У ЮНЕСКО технокультуру Берліна визначають як субкультуру, що сформувалася навколо музичного стилю техно. Це «форма електронної танцювальної музики, яка сформувала більшу частину міста Берлін із середини до кінця 1980-х років».

Там також зазначили, що технокультура включає не лише музику, а й моду і рейви. «У музичному плані техно характеризується електронними тонами, об'єднаними в ритмічну монотонну структуру. Для неї також характерні великі можливості модуляції та діапазон частот. Діджеї ведуть від одного твору до іншого за допомогою синхронізованих переходів, відомих як мікси», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що клубні сцени Франкфурта та Берліна виникли в середині 1980-х років, а техно «стало саундтреком духу оптимізму після возз'єднання».

Крім того, ЮНЕСКО охоронятиме й інші нематеріальні цінності Німеччини: альпінізм у Саксонії, пісенну фінстервальдську традицію, новорічний марш перхтенів у Кірхзеоні, швальмську «білу роботу» (це техніка пряжі) та місцеве вино Viez.

Раніше агентство ООН з культури заявило, що Україні знадобиться 9 мільярдів доларів протягом 10 років для відновлення культурного та туристичного секторів, додавши, що дворічна війна вже коштувала країні понад 19,6 мільярда доларів доходу від туризму.

Источник материала
Поделиться сюжетом