Рух вантажівок з України до Польщі повністю заблокований на п’яти напрямках – ДПСУ
Рух вантажівок з України до Польщі повністю заблокований на п’яти напрямках – ДПСУ

Рух вантажівок з України до Польщі повністю заблокований на п’яти напрямках – ДПСУ

Станом на 14 березня польські фермери продовжують блокувати п’ять напрямків на кордоні – Ягодин, Устилуг, Угринів, Рава-Руська та Шегині, при цьому у бік Польщі від учора – повністю.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Ситуація на українсько-польському кордоні 14 березня

За словами Демченка, якщо у бік України фермери ще пропускають певну кількість вантажівок – десь більше, десь менше, менше – по Ягодину та Шегинях, оскільки через останній прослідувало в бік України за останню добу 40 транспортних засобів, то на в всіх цих п’яти напрямках наразі взагалі не пропускаються вантажівки у бік Польщі.

Зараз дивляться

– Якщо до цього це були Шегині та Ягодин, то від учора поступово додалися і інші три напрямки. Тому зараз фактично рух вантажівок з України в Польщу на цих п’яти напрямках повністю заблокований, – наголосив він.

Речник ДПСУ також нагадав, що в ніч з 8 на 9 березня польські фермери припинили блокування пункту пропуску Краківець і анонсували поновлення блокади 13 числа, але протягом вчорашнього дня цього не сталося, проте, як зауважив Демченко, це не означає, що вони цього не зроблять.

– Щодо черг – на п’яти заблокованих напрямках у чергах на території Польщі перебувають загалом десь 1 050 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску Рава-Руська та Ягодин, а щодо Краківця, де рух відбувається інтенсивно, зберігається черга, бо велика кількість вантажівок очікує на можливість проїзду і обирають всі можливі напрямки, – розповів прикордонник.

Він додав, що у черзі навпроти Краківця наразі близько 500 вантажівок

Теги по теме
Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом