На первістка чекали 9 років: на Хмельниччині батьки звинувачують медиків у смерті немовляти від задухи
На первістка чекали 9 років: на Хмельниччині батьки звинувачують медиків у смерті немовляти від задухи

На первістка чекали 9 років: на Хмельниччині батьки звинувачують медиків у смерті немовляти від задухи

У перинатальному центрі міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області після 16 годин важких пологів новонароджений помер від асфіксії. Батьки, Вікторія та Дмитро Половінко, звинувачують лікарів у недбалості.

Як стверджує подружжя, вагітність у Вікторії протікала без ускладнень, аналізи були в нормі. Подружжя чекало на первістка дев’ять років.

Відмовили в кесаревому розтині

Повідомляється, що коли почалися перейми, жінка звернулася до КНП “Перинатальний центр” Кам’янець-Подільської міської ради, оскільки напередодні домовилася з одним із лікарів про супровід її пологів.

Зараз дивляться

За словами Вікторії, вона народжувала вона протягом 16 годин, а коли просила зробити кесарів розтин, її прохання проігнорували.

– Їй пробили міхур, відійшли води, після цього родова діяльність стала слабшати. Їй почали капати “окситоцин”, що заборонено робити, якщо великий плід, бо це викликає важку асфіксію, – розповів Дмитро Половинка.

Хлопчик народився живим

Як стало відомо, хлопчик з’явився на світ живим, але невдовзі помер через асфіксію. Батько стверджує, що лікар до реанімаційних заходів готовий не був.

Крім того, за словами чоловіка, у виписці з перинатального центру його дружині вказали діагнози, яких вона ніколи не мала, – цукровий діабет, анемія та ожиріння. Відтак, пара вирішила звернутися до правоохоронців.

Кримінальне провадження

У Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарями своїх обов’язків (частина 2 статті 140 КК України). Наразі тривають усі необхідні експертизи.

– Це не єдине кримінальне провадження щодо лікарів цього перинатального центру. Уже був випадок, коли дитина померла також під час пологів, – повідомила представниця поліції Наталія Вінцарська.

Позиція лікарів

У Кам’янець-Подільському перинатальному центрі повідомили, що провели патологоанатомічну конференцію, на якій дійшли висновку, що виявити і попередити внутрішньоутробну гіпоксію у немовляти було неможливо. Іншими словами, за версією медиків, про лікарську помилку не йдеться.

Причини асфіксії

Це патологія, за якої порушується процес дихання, і в дитини розвивається нестача кисню. Це може статися відразу після народження або в перші дні.

Причинами асфіксії новонароджених можуть бути: порушення розвитку плода, несумісність крові мами та дитини, потрапляння навколоплідних вод або слизу в дихальні шляхи малюка під час народження.

Теги по теме
Смерть Криминал
Источник материала
Поделиться сюжетом