20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
$13 за постріл: Британія показала нове відео з випробувань лазерної зброї
$13 за постріл: Британія показала нове відео з випробувань лазерної зброї

$13 за постріл: Британія показала нове відео з випробувань лазерної зброї

Міноборони Великої Британії оприлюднило нові кадри випробувань лазерної зброї DragonFire, які відбулися біля узбережжя Шотландії в січні цього року. На них видно успішне враження повітряної цілі.

Лазерна зброя DragonFire: переваги та недоліки

Британці кажуть, що система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire добре зарекомендувала себе під час випробувань.

Зараз дивляться

Вона настільки точна, що може влучити в маленьку монету на відстані 1 км, але її максимальна дальність залишається засекреченою.

Водночас дешева: один постріл коштує близько $13. А ракета для ППО може коштувати мільйони доларів.

Тому такі лазери можуть стати ефективною новою формою протиповітряної оборони проти військових дронів.

Міноборони опублікувало анімаційний ролик, що демонструє гіпотетичний сценарій, за якого корабель Королівського флоту використовує DragonFire для знищення невеликого ворожого корабля, а потім трьох безпілотників – один з них підриває, а два виводить з ладу їхні системи управління в результаті точних ударів.

Лазерна зброя може бути особливо ефективною у протидії атакам безпілотників, але є й недоліки. Аналітики кажуть, що поки незрозуміло, наскільки ефективно лазери працюють в умовах сильної хмарності.

Вони також вимагають багато енергії для підтримки потужності, необхідної для пропалювання цілей, і потребують розгалужених систем охолодження, стверджує директор Центру ініціатив з національної безпеки при Університеті Колорадо Ієн Бойд.

Фото: скрін відео

Теги по теме
Великобритания Оружие Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом