РФ вже 10 днів не виводить кораблі в Чорне море після знищення корабля "Сергій Котов"
РФ вже 10 днів не виводить кораблі в Чорне море після знищення корабля "Сергій Котов"

РФ вже 10 днів не виводить кораблі в Чорне море після знищення корабля "Сергій Котов"

Росія вже 10 діб не виводила на бойове чергування у Чорне море свої кораблі. Це безпосередньо пов'язано зі знищенням українськими захисниками корабля "Сергій Котов". Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук Укрінформу.

- Щодо присутності російських кораблів в акваторії Чорного моря, можемо зазначити, що протягом уже 10-ї доби ми її не спостерігаємо. Фактично ворог зараз тримає паузу. Пов'язано це, звісно, ​​з тим, що було знищено патрульний корабель Сергій Котов, – сказав він.

При цьому представник ВМС ЗСУ наголосив, що це не означає, що рівень ракетної загрози зменшився. За його словами, іноді ворог намагається проводити заходи щодо охорони пунктів базування, які нещодавно виходили для того, щоб відремонтувати бонові загородження, але це вся активність з боку Чорноморського флоту так званої РФ", - зазначив Плетенчук.

  • Вранці 5 березня ГУР повідомило про знищення патрульного корабля Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов". Атаку здійснив спецпідрозділ Group 13. Місія відбулася у співпраці з ВМС ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.
  • Внаслідок удару українськими морськими дронами Magura V5 російський корабель отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів. Вогняна поразка сталася неподалік Керченської протоки. Вартість корабля – $65 млн.
  • Внаслідок знищення російського патрульного корабля "Сергій Котів" загинули семеро членів екіпажу, ще шість поранені.

 

Теги по теме
Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом