Врятованих левів Царя і Джаміля повернули в Африку
Врятованих левів Царя і Джаміля повернули в Африку

Врятованих левів Царя і Джаміля повернули в Африку

10 березня левів-братів транспортували до природного заповідника Shamwari Private Game Reserve. Тварини подолали понад 12 тисяч кілометрів від свого тимчасового дому Natuurhulpcentrum Opglabbeek у Бельгії до Африки, де тепер насолоджуються просторами дикої природи. Про це повідомляє благодійна організація UAnimals.

Глен, менеджер Born Free Foundation, каже, що найбільше Джамілеві подобається ходити крізь кущі та додає:

- Ми будемо дуже піклуватися про цих левів, оскільки вони продовжуватимуть адаптуватися до свого нового життя тут, у Південній Африці.

Левенят Джаміля та Царя вдалося врятувати з контактного звіринця Ясногородської ферми (Київська область) в 2021 році. Через невідповідні умови та погане харчування люди довели левенят до рахіту та стресу. У тварин були переломи кісток і численні розтягнення.

UAnimals і Центр реабілітації диких тварин HAU - Center wild animals rescue подбали про лікування левів, а під час повномасштабного вторгнення евакуювали їх за кордон, у реабілітаційний центр у Бельгії. Цар був найслабшим, мав два переломи. У Джаміля були множинні розтягнення зв'язок і сухожиль через постійний біль у суглобах йому було боляче ходити.

Зараз тваринки здорові та щасливі. Вони повернулися в Південну Африку, подолали складний шлях і вже вдома.

  • Центр порятунку диких тварин дав притулок маленькій левиці, яку утримували у квартирі і намагалися продати онлайн. За допомогою до зоозахисників звернулися військові, які викупили екзотичну тварину у власника.
Фото
Фото
15 Березня17:37

 

Теги по теме
Животные
Источник материала
Поделиться сюжетом