У Миколаєві двоє правоохоронців продавали ритуальному агентству дані щодо небіжчиків
У Миколаєві двоє правоохоронців продавали ритуальному агентству дані щодо небіжчиків

У Миколаєві двоє правоохоронців продавали ритуальному агентству дані щодо небіжчиків

Працівники ДБР викрили двох правоохоронців, які продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з закритої державної бази даних. Як повідомили в пресслужбі ДБР, власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та «обійти» місцеву конкуренцію у похоронному бізнесі.

Вони домовились з двома правоохоронцями та купляли у них конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Бували випадки, коли за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги.

Наразі працівники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду.

Ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з «прибутку» за кожного небіжчика. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1000 грн. Наразі правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру. Готується повідомлення про підозру п'ятому учаснику оборудки, який працює у ритуальному агентстві.

  • 5 березня на Одещині ДБР викрило командира взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області на тому, що він продав понад 20 тонн стратегічного палива. 
  • 4 березня Міністерство оборони під час аудиту виявило 30 тисяч турнікетів, які майже рік пролежали на складах Командування медичних сил. Наразі частину цієї продукції вже передали військовослужбовцям.  
Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом