В ООН дали оцінку спробам РФ провести вибори президента на окупованих територіях України
В ООН дали оцінку спробам РФ провести вибори президента на окупованих територіях України

В ООН дали оцінку спробам РФ провести вибори президента на окупованих територіях України

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН )Антоніу Гутерріш засудив спроби Росії провести президентські вибори на окупованих територіях України. Про це заявив у п’ятницю речник ООН Стефан Дюжаррік, інформує Reuters.

Гутерріш нагадав, що спроба незаконної анексії регіонів України не має законної сили з точки зору міжнародного права.

"Організація Об'єднаних Націй залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї", - сказав спікер ООН.

"Вибори" президента РФ на тимчасово окупованих територіях України

Окупантам дозволили голосувати за Путіна, не зʼявляючись на "виборчі дільниці". Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Там зазначили, що керівництво Міноборони РФ дозволило військовослужбовцям, які беруть учать у так званій СВО, голосувати за Путіна, навіть не зʼявляючись на "виборчі дільниці", що значно полегшує "виборчим комісіям" завдання з фальсифікації результатів.

Також УНІАН повідомляв, що росіяни інсценують "вибори" на окупованій території України. Як повідомили у Центрі національного спротиву, окупанти не знають, скільки точно зараз жителів проживає на захопленій українській території, а тому беруть за основу офіційні дані до повномасштабного вторгнення "і вже від цієї цифри малюють явку на "виборах" президента РФ у понад 70%".

  • Хто прийде на зміну Путіну: аналітик The Washington Post зробив свій прогноз
  • Те, що відбувається в Росії, не є виборами, - оглядач The Atlantic
  • Експерт розповів, як довго Путін збирається ще сидіти в кріслі президента РФ
Теги по теме
ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны