20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Аналітик розкрив, яку зброю може довірити новим "мобікам" Росія
Аналітик розкрив, яку зброю може довірити новим "мобікам" Росія

Аналітик розкрив, яку зброю може довірити новим "мобікам" Росія

Аналітик розкрив, яку зброю Росія збирається довірити окупантам для війни в Україні після нової хвилі мобілізації.

Йдеться про старі підбиті бронетранспортери серії БТР-60, БТР-70 і БТР-80, заявив OSINT-дослідник Jompy. Він проаналізував їхню кількість і можливості РФ, ґрунтуючись на супутникових знімках військових баз і ремонтних заводів Росії.

Стверджується, що на початок повномасштабної війни у ворога було майже 3400 одиниць законсервованих БТР-60 і БТР-70. Поки не ясно, скільки конкретно машин Москва встигла задіяти.

"Майже на всіх базах стоять виключно старі БТР-60/70. Росія досі практично не використовувала їх. Що стосується БТР-70, то останнім часом вони потихеньку з'являються, хоча і в невеликій кількості та з великим розкидом у часі", - пише він.

Щодо експлуатації БТР-60 - вони просто служать платформами для спеціалізованих інженерних машин, машин зв'язку та інших допоміжних засобів, заявив аналітик.

Водночас найбільша кількість бронетранспортерів станом на липень 2023 року була зосереджена на 22-й базі зберігання в Буї. Йдеться про новіші моделі, БТР-80. Там також розташовувалися БТР-60/70 - частина з них уже "зникла", імовірно поїхавши на фронт.

Jompy вважає, що порівняно з 2021 роком, є очевидна тенденція: Росія вже забрала зі своїх сховищ безліч БТРів, і майже напевно вичерпала запаси моделей 80/82.

Він натякнув, що вже 2024 року вона виведе на поле бою свої залишки БТР-60/70, щоб озброїти ними нові частини. Є низка доказів на користь того, що ці машини не законсервовані.

"Скільки б сотень БТР-80/82 не було у Росії на зберіганні до війни, їх там уже немає, тож тепер майже напевно можна обійтися тільки новим виробництвом. Я особисто думаю, що цього року ми почнемо бачити БТР-70 і, можливо, навіть 60-ті в значній кількості на фронті. Ми поступово бачимо все більше доказів того, що вони не законсервовані", - зазначив він.

Росія збільшує виробництво боєприпасів

Сьогодні військово-політичний оглядач Олександр Коваленко стривожив інформацією про те, що Росія з початку року поставила військовій промисловості завдання збільшити виробництво боєприпасів.

Зокрема, в інтервалі з січня по лютий ВПК ворога дав 420 тисяч боєприпасів калібру 152-мм, 122-мм, 125-мм, 100-мм, 115-мм. Найбільше в Росії вийшло зробити снарядів калібрування 100-мм і 115-мм. Також є важливий нюанс, про який варто знати Україні, зазначив він.

Теги по теме
Новости Украины Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом