8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Послаблення штрафів та приписів: у Єврокомісії заговорили про поступки фермерам для розблокування кордону
Послаблення штрафів та приписів: у Єврокомісії заговорили про поступки фермерам для розблокування кордону

Послаблення штрафів та приписів: у Єврокомісії заговорили про поступки фермерам для розблокування кордону

15 березня Європейська комісія опублікувала , які дозволять членам Євросоюзу послабити екологічні норми для фермерів, які через скрутні економічні умови останні кілька місяців протестували.

Так пропонується скасувати деякі штрафи і приписи, які стосуються боротьби з кліматичними змінами та регулюють надання аграріям субсидій. Передусім послаблення стосуються екологічних норм у межах Спільної сільськогосподарської політики ЄС.

– Пропонується, аби фермери більше не були зобов’язані залишати частину своїх орних земель під паром. Держави-члени ЄС будуть зобов’язані надавати додаткову фінансову підтримку фермерам, які добровільно залишають частину землі невикористаною.

Що пропонує фермерам Єврокомісія

Пропонується послабити правила, які зобов’язують аграріїв чергувати види культур, які вони вирощують. Замість цього фермерам буде дозволено обирати між ротацією культур та їх диверсифікацією.

Зараз дивляться

Крім того, Єврокомісія хоче посприяти ширшому трактуванню правил щодо обробітку ґрунту, ґрунтового покриву та сівозміни або диверсифікації на рівні держав-членів, а також дозволити послаблювати екологічні правила у разі екстремальних погодних умов. До того ж, виконавчий орган ЄС також пропонує звільнення малих фермерських господарств площею до 10 гектарів від перевірок та штрафів.

– Ми посилаємо чітке повідомлення, що сільськогосподарська політика адаптується до мінливих реалій, залишаючись зосередженою на ключовому пріоритеті захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату. Комісія продовжуватиме непохитно підтримувати наших фермерів, які підтримують продовольчу безпеку ЄС і стоять на передовій наших дій щодо зміни клімату та навколишнього середовища, – наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Теги по теме
Евросоюз Польща Еврокомиссия
Источник материала
Поделиться сюжетом