20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ісландія внесла до парламенту п'ятирічний план підтримки України
Ісландія внесла до парламенту п'ятирічний план підтримки України

Ісландія внесла до парламенту п'ятирічний план підтримки України

Уряд Ісландії вніс у парламент п’ятирічний план підтримки України, повідомили у Верховній Раді України.

Під час візиту української делегації до Ісландії були проведені наради на всіх рівнях з представниками уряду та парламенту. Це сприяло розробці та внесенню урядом Ісландії п’ятирічного плану підтримки України.

"Декілька днів ми працювали у столиці Ісландії, Рейк’явіку. Наша парламентська делегація, представники МЗС, Офісу Омбудсмана України провели зустрічі на всіх рівнях: і в парламенті зі спікерами, представниками всіх фракцій, комітетом закордонних справ, і з прем’єр-міністром, членами уряду, президентом Ісландії. Саме під час нашого візиту уряд вніс у парламент п’ятирічний план підтримки України. Ми обговорили з членами уряду та парламенту, як ще можна посилити цей документ, наповнити більшою конкретикою та механізмами підтримки", - заявив заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Даний план передбачає широкий спектр заходів щодо підтримки України, зокрема в контексті її вступу до НАТО та реалізації української Формули миру.

Під час зустрічі українська делегація також акцентувала на питанні повернення всіх українських полонених, що перебувають у незаконному утриманні в рф, та співпраці в міжнародних форматах для досягнення цієї мети.

Крім того, Арсеній Пушкаренко наголосив на активній підтримці Ісландією України в інших напрямках, зокрема, участі в ІТ-коаліції та коаліції з розмінування.

Источник материала
Поделиться сюжетом