12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Квитки на поїзди між Україною та Австрією тепер можна придбати онлайн
Квитки на поїзди між Україною та Австрією тепер можна придбати онлайн

Квитки на поїзди між Україною та Австрією тепер можна придбати онлайн

З 18 березня 2024 року "Укрзалізниця" розпочала продаж квитків онлайн на поїзди сполученням "Україна – Австрія".

Зокрема, як повідомили в прес-службі національного залізничного перевізника, відтепер пасажирам доступні такі варіанти купівлі квитків у зазначеному сполученні:

  • "Київ – Відень": квитки будуть доступні лише онлайн у мобільному застосунку "Укрзалізниці" з верифікацією акаунту через Дію.Підпис. 
  • "Чоп – Відень": онлайн у мобільному застосунку "Укрзалізниці" та у міжнародних квиткових касах вокзалів. 

Також у прес-службі повідомили, що на наступному етапі стануть доступними онлайн також квитки у сполученні "Україна – Угорщина" на поїзди, що прямують територією сусідньої країни транзитом до Австрії, тобто "Київ – Будапешт – Відень" та "Чоп – Будапешт – Відень"

Прямі сполучення "Україна – Угорщина" ("Мукачево – Дебрецен", "Мукачево – Будапешт", "Чоп – Захонь") з'являться в застосунку трохи пізніше.

Новий прямий поїзд №143/146 "Відень – Чоп – Відень" має зручні стиковки з нічними поїздами з Києва, Луцька та Рівного, а з Чопа до Відня прямує складом зі зручних сидячих вагонів з Wi-Fi, додали в "Укрзалізниці".

Скільки коштують квитки на поїзди з України до Австрії

Повний квиток з Чопу до австрійського Відня обійдеться в 1911 гривень у вагоні 2 класу та в 3028 гривень у вагоні першого класу.

Натомість до столиці Угорщини Будапешта можна буде доїхати за 1053-1556 гривень залежно від класу вагону, а до угорського Дебрецена – за 495-719 гривень.

Квитки за машрутом з Києва до Відня доступні в двох варіантах: прямим потягом та з пересадкою у Чопі. Прямий квиток коштує 3844 гривні в трьохмісному купе по типу тих, що курсують до Варшави. І, ймовірно, їх буде придбати так само складно – зараз квитків за цим маршрутом доступно дуже мало.

Натомість квитки з пересадкою у Чопі коштують дешевше – від 2182 гривень, загалом є три варіанти пересадок. 

Інші міжнародні маршрути з України

Наразі найбільше міжнародних маршрутів з України курсує до Польші – по кілька поїздів до Перемишля, Хелму та Варшави. Усі квитки доступні онлайн.

Також по одному рейсу раз на два дні курсують між Україною та Молдовою (Кишенів). Квитки доступні в додатку "Укрзалізниці".

Крім того, онлайн можна придбати квитки на потяг "Мукачево – Кошице" (Словаччина).

Єдиною сусідньою європеською країною, куди з України наразі не курсують прямі поїзди, залишається Румунія.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно "Укрзалізниця" запустила бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення.

Теги по теме
Укрзализныця Венгрия Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом