19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Снаряди для F-16 та БпЛА: Нідерланди виділять €350 млн на закупівлю зброї для України
Снаряди для F-16 та БпЛА: Нідерланди виділять €350 млн на закупівлю зброї для України

Снаряди для F-16 та БпЛА: Нідерланди виділять €350 млн на закупівлю зброї для України

Нідерланди виділяють €150 млн для закупівлі боєприпасів класу повітря-земля для українських літаків F-16 і €200 млн на закупівлю безпілотників для України.

Про це 20 березня, наступного дня після засідання Рамштайна в Німеччині, заявила глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

F-16 і снаряди для них

Зазначається, що боєприпаси для літаків будуть закуповуватися безпосередньо у виробників озброєнь.

Зараз дивляться

– На вчорашньому засіданні Контактної групи з оборони України Нідерланди підтвердили нашу незмінну підтримку. Ми закупимо боєприпаси для українських винищувачів F16 на €150 млн безпосередньо у промисловості, – написала вона в соцмережі X (раніше відомої, як Twitter).

На сайті Міноборони також зазначено, що Нідерланди також відправлять (раніше обіцяні) винищувачі F-16 до Румунії. Там літаки будуть використовуватися в навчальному центрі для українських і румунських пілотів.

– Йдеться не тільки про самі літаки, а й про всі супутні запасні частини та боєприпаси, – додав командувач збройних сил Нідерландів, генерал Онно Ейхельсхайм на засіданні Контактної групи з оборони України, якого цитує Міністерство.

Нідерланди очолюють коаліцію ВПС у форматі Рамштайн разом із Данією та США.

Раніше 18 голландських F-16 були надані для використання в Румунії для навчання. 24 голландських F-16, що залишилися, призначені для постачання в Україну. Частина цієї групи зараз готується до цього. Процес їхньої передачі робиться за погодженням із партнерами по коаліції, зазначається в повідомленні.

Безпілотники ISR

– Крім того, спільно з країнами-партнерами ми уклали контракт на постачання нових безпілотних літальних апаратів ISR на суму приблизно €200 млн, – додала глава Міноборони Нідерландів у X (Twitter).

Зазначається, що планується закупити “значну кількість” безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance) і передати їх Україні.

Це буде зроблено в координації з іншими партнерами та українськими збройними силами.

– Ці безпілотники вже використовуються і добре зарекомендували себе на полі бою, – сказала міністр Оллонгрен.

Про те, як напередодні пройшов 20-й за рахунком Рамштайн – читайте в матеріалі на Фактах ICTV.

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом