19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кремль намагається дискредитувати Україну на Близькому сході, - розвідка
Кремль намагається дискредитувати Україну на Близькому сході, - розвідка

Кремль намагається дискредитувати Україну на Близькому сході, - розвідка

Росія розгорнула активну кампанію щодо дискредитації України на Близькому Сході. Зокрема йдеться про Єгипет, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

- Росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва. Так, працівники російського посольства в Єгипті отримали вказівки з кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів, - розповіли в ГУР.

Як зазначає розвідка, завдання гібридної операції Кремля:

  • виправдати загарбницьку війну;
  • дискредитувати Україну та держави Заходу;
  • нав'язати неприйнятні умови переговорів;
  • покращити власне становище в регіоні,
  • домогтися зменшення економічного та політичного тиску, який Москва зазнає через агресію та скоєння військових злочинів.
    ГУР додає, що Росія використовує агентурну мережу, пропаганду та дипломатичні представництва.

Також росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, в яких виправдовують ведення війни проти України. Йдеться про два папірці під назвами: "Про роль Заходу у конфлікті в Україні" та "Про ситуацію навколо України". У них зазначено путінську версію історії України, де РФ представлена ​​як жертва. Ключова ідея, яку просуває кремль на Близькому Сході – безальтернативність нав'язаного ним сценарію завершення війни.

  • У лютому ГУР повідомляло, що Росія розпочала операцію "Перун" з дискредитації України. У рамках цієї операції Росія планує залучити іноземних журналістів, медійних осіб та блогерів для виправдання агресії проти України.
  • Крім того, глава розвідки Кирило Буданов попередив, що Росія готує стратегічну операцію щодо делегітимізації української влади під назвою "Смута".
Теги по теме
Египет
Источник материала
Поделиться сюжетом