"Із задзеркалля": Росія звинуватила МОК у підтримці України, назвавши війну "політичним конфліктом"
"Із задзеркалля": Росія звинуватила МОК у підтримці України, назвавши війну "політичним конфліктом"

"Із задзеркалля": Росія звинуватила МОК у підтримці України, назвавши війну "політичним конфліктом"

Президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков виступив з абсурдними звинуваченнями на адресу Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та його голови Томаса Баха. Представник РФ назвав організацію несамостійною та обурився підтримкою України, злочинну війну своєї країни проти якої він вважає "політичним конфліктом".

Про це Поздняков, який сам не приймає жодних рішень, а все робить за вказівкою Кремля, написав у своєму Telegram-каналі. Поплічник диктаторського режиму Володимира Путіна висловив абсурдну думку про те, що МОК знаходиться в паралельній реальності і зобов'язаний повернути Росію у світовий спорт.

"МОК із самого початку відкрито обрав бік політичного конфлікту, що саме собою вже суперечить його місії, послідовно виконує зовнішнє політичне замовлення на ізоляцію російського спорту. Нарешті, Томас Бах заявляє, що відновлення відносин між МОК та Росією залежить від ОКР. Невже залишилися ще у світі спорту люди, які, мислячи адекватно, не розуміють, що ключ до вирішення штучно створених протиріч в олімпійській родині, який завжди був у руках Лозанни, сьогодні передано їй на інший бік Атлантики? МОК, на жаль, втратив свою самостійність. Усі гасла та декларації сьогодні – із задзеркалля", – зазначив Поздняков.

Раніше Томас Бах виступив проти так званої колективної відповідальності російських спортсменів за війну в Україні. В самій РФ вже почалося цькування спортсменів, які погодяться поїхати на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі в нейтральному статусі.

Як повідомляв OBOZ.UA, МОК заборонив російським та білоруським спортсменам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024. У Кремлі у відповідь звинуватили організацію у порушенні прав атлетів із РФ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом