19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Навели факти підтримки війни: Україна закликала не допустити росіян до парного турніру з тенісу на ОІ
Навели факти підтримки війни: Україна закликала не допустити росіян до парного турніру з тенісу на ОІ

Навели факти підтримки війни: Україна закликала не допустити росіян до парного турніру з тенісу на ОІ

В Україні відреагували на рішення Міжнародної тенісної федерації (ITF) дозволити російським та білоруським тенісистам змагатися разом на одному полі.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент НОК Вадим Гутцайт та президент ФТУ Сергій Лагур направили звернення до президента МОК Томаса Баха та глави ITF Девіда Гаггерті щодо цього питання.

У листі вказується, що правила нейтралітету МОК чітко зазначають, що “команди атлетів з російським або білоруським паспортом не можуть бути розглянуті” та “не можуть брати участь в Олімпіаді у Парижі-2024”.

Зараз дивляться

— Це є суттєвим для мандату МОК та МПК, згідно з яким власники російських та білоруських паспортів можуть змагатися лише як індивідуальні нейтральні спортсмени, – йдеться у повідомленні.

Підтримка тенісистами РФ війни

У листі навели також факти підтримки російськими тенісистами війни, яку проти України веде РФ.

Так, у грудні 2022 року тенісистка Вероніка Кудерметова була нагороджена медаллю “100 років формування Татарської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки”. Вона особисто отримала цю нагороду від президента Татарстану, Рустама Мінніханова, який перебував під санкціями Канади та США за підтримку агресії РФ.

Інша тенісистка Анастасія Потапова прийшла матч WTA, , на якій також була назва підсанкційної компанії Лукойл.

А такі представниці тенісу, як Олена Весніна та Мірра Андрєєва вподобали кілька постів на підтримку російської агресії та диктатора Путіна.

У листі наголошується, що сприйняття громадськістю пар російських або білоруських тенісистів, які змагаються проти інших пар на основі національності, неминуче вказує на те, що вони представляють свої країни.

— Це кардинально суперечить ширшому підходу, узгодженому МОК та МПК, який забороняє представництво російської або білоруської держави на міжнародних спортивних змаганнях, тим самим виключаючи команди з цих країн, – наголосила українська сторона.

Водночас Міністерство та НОК нагадали, що позиція України залишається непохитною щодо відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань у будь-якому статусі допоки Москва продовжує вести війну проти українського народу.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом