19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ракетна атака по Києву і Миколаєву, вибухи в Бєлгороді: новини 21 березня
Ракетна атака по Києву і Миколаєву, вибухи в Бєлгороді: новини 21 березня

Ракетна атака по Києву і Миколаєву, вибухи в Бєлгороді: новини 21 березня

Російські війська атакували столицю, Київську, Миколаївську, Херсонську та Дніпропетровську області ракетами, дронами та артилерією протягом 21 березня.

У Львові відбулася масштабна ДТП на Скнилівському мосту, де зіткнулися близько 25 автомобілів. Там перекривали рух транспортних засобів.

У російському Бєлгороді після потужних вибухів пошкоджені багатоповерхівки та місцевий спортивний комплекс.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 21 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

  • Ракетна атака на Київ і область
  • Удар балістикою по Миколаєву
  • Обстріл Херсонської області
  • Атака дронів по Нікополю
  • Масштабна ДТП у Львові
  • Пошкодження в Бєлгороді після вибухів
  • Законопроєкт про обмежену придатність

Ракетна атака на Київ і область

Вранці 21 березня російські війська атакували Київ та область. У столиці поранено 15 людей, а під Києвом – четверо постраждалих.

Фото: КМВА

Згідно зі звітом Повітряних сил ЗСУ, Росія запустила з 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у районі Волгодонська та Енгельса дві балістичні/аеробалістичні ракети Іскандер-М (KN-23)/Х-47М2 Кинджал, а також 29 крилатих ракет Х-101/Х-555. Всі цілі знищено.

У Києві та області спалахнули пожежі, зафіксовано руйнування в багатоповерхівках, вибито вікна в житлових будинках, садочку та школі внаслідок вибухової хвилі, а також згоріли автомобілі.

Фото: Офіс генерального прокурора

Удар балістикою по Миколаєву

У цей же день російські війська вдарили балістичною ракетою по Миколаєву, внаслідок чого загинула жінка та поранено ще шістьох людей. Окупанти намагалися атакувати промислове підприємство.

За словами очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, тривають пошуки людей. Водночас мер Миколаєва Олександр Сєнкевич стверджує, що не зафіксовано візуальних пошкоджень у багатоповерхових і приватних житлових будинках.

Обстріл Херсонської області

Внаслідок російських атак по Херсонській області є загиблі та поранені люди. Вранці 21 березня окупанти скинули вибухівку з дрона, після чого госпіталізували жінку та поранено ще одного чоловіка.

У селищі Козацьке Херсонської області постраждав місцевий житель за подібних обставин. У Садовому поранений чоловік після артилерійського обстрілу.

У Велетенському загинула жінка після отримання травм, несумісних з життям, через атаку російських військ. Всюди пошкоджено житлові будинки та авто. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Атака дронів по Нікополю

У Дніпропетровській області російські війська атакували дронами Нікополь. Окупанти запустили по місту безпілотник вранці, а згодом ще двічі надвечір.

За інформацією Дніпропетровської ОВА, внаслідок російської атаки немає постраждалих, а на інших територіях регіону було спокійно.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Масштабна ДТП у Львові

Сталася масштабна ДТП у Львові на Скнилівському мосту, де зіткнулися понад 25 автомобілів, повідомили в Патрульній поліції.

За інформацією поліції, на мосту запустили рух реверсним режимом лише однією смугою з шести. Внаслідок автокатастрофи немає постраждалих.

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Пошкодження в Бєлгороді після вибухів

Прогриміли потужні вибухи в російському Бєлгороді вранці 21 березня, після чого стало відомо про пошкоджені багатоповерхові житлові будинки, приватні автомобілі, спортивний комплекс Бєлгород Арена.

На вулиці Щорса в Бєлгороді пошкоджено житловий комплекс, в якому побиті вікна та фасад. Водночас уламок впав на автомобіль на вулиці Мокроусова. Повідомляється, що є удар по мікрорайону Дубровка.

Законопроєкт про обмежену придатність

Українців, яких визнали обмежено придатними до служби, зобов’яжуть протягом дев’яти місяців пройти повторний медичний огляд.

Про це йдеться в законопроєкті №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист, ухваленому в цілому Верховною Радою.

До другого читання враховано поправку, згідно з якою громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності законопроєкту, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності підлягають повторному медичному огляду, за підсумками визначатимуть придатність до військової служби.

Теги по теме
Киев Обстрел Киевская область Законопроект Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом