13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія поставила на свій атомний крейсер "Тула" антидроновий "мангал"
Росія поставила на свій атомний крейсер "Тула" антидроновий "мангал"

Росія поставила на свій атомний крейсер "Тула" антидроновий "мангал"

Схоже на те, що російський атомний ракетний підводний крейсер стратегічного призначення К-114 "Тула" отримав захисний "козирок" на кшталт тих, які встановлюють на наземні бойові машини. На це звернув увагу The War Zone.

На нових кадрах каналу "Росії-24" можна побачити "Тулу", пришвартовану біля К-157 "Вепр" - багатоцільового атомного підводного човна проекту 971 "Щука-Б". Цікаво, що на "Вепр" захисний "мангал" не встановили.

Варто зазначити, що офіційного пояснення щодо нової конструкції немає, тому деякі експерти припускають, що "мангал" насправді використовують не для захисту від БПЛА, а для якихось інших цілей.

Також не можна виключати, що конструкцію демонтують перед зануренням підводного човна. 

К-114 "Тула" - що ми знаємо про цей крейсер

К-114 є атомним ракетним підводним крейсером стратегічного призначення проекту 667БДРМ "Дельфін". Субмарину побудували у 1987 році. К-114 став четвертим у серії з семи підводних крейсерів цього типу, які будували з 1984 по 1992 роки. 

Головною зброєю човна є 16 балістичних ракет Р-29РМУ2 "Синева". Також передбачено мінно-торпедне озброєння.

Нові російські субмарини 

Наразі росіяни замінюють субмарини проекту 667БДРМ новими стратегічними підводними човнами четвертого покоління проекту 955 "Борей". Зараз в строю знаходяться 7 таких субмарин. 

Основною зброєю "Борею" виступає твердопаливна балістична ракета Р-30 "Булава-30". Нагадаємо, один з останніх на сьогодні запусків "Булави" виконали в кінці минулого року. 

На думку військового експерта Сергія Згурця, він став елементом російських заходів для інформаційного впливу на країни НАТО. 

Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом