13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У РФ заговорили про створення танка Т-100 на базі старих проектів
У РФ заговорили про створення танка Т-100 на базі старих проектів

У РФ заговорили про створення танка Т-100 на базі старих проектів

Російські пропагандисти розкручують інформацію про те, що в РФ планують створити основний бойовий танк нового покоління, який може отримати назву "Т-100". Зокрема, стверджується, що за основу росіяни візьмуть або стародавні напрацювання з модернізації танка Т-80, тобто рішення 30-річної давнини, або начерки ще одного забутого проєкту - "Об'єкта 640",

Як пише Bulgarian Military, ще наприкінці 1980-х років "Омсктрансмаш" виступив з ініціативою перетворити Т-80 на "футуристичний танк", подібний до розпіареного зараз у РФ Т-14 "Армата". Останній наразі перебуває в обмеженому виробництві на "Уралвагонзаводе". Саме тому основою для створення нового танка можуть взяти саме програму модернізації Т-80, а не нову конструкцію сучасного Т-14. І таке рішення називають більш перспективним.

Також не виключається, що Т-100 може бути створений на основі ще одного нереалізованого до кінця проєкту - "Об'єкта 640", який також відомий як "Чорний орел".

Передбачається, що росіяни націляться на оснащення танка потужнішим основним знаряддям, а також удосконалення системи двигуна і трансмісії, щоб спробувати підвищити швидкість та маневреність.

Російський танк Т-14 - актуальне

Як писав УНІАН, Росія виготовила лише близько 20 основних бойових танків Т-14 "Армата" на базі універсальної гусеничної платформи, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Саме стільки танків російській армії планували передати ще в далекому 2021-му, заявляв тоді заступник міністра оборони РФ Олексій Криворучко.

Теги по теме
Россия Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом