Можливість мобілізуватись матимуть не всі ув’язнені – Шуляк
Можливість мобілізуватись матимуть не всі ув’язнені – Шуляк

Можливість мобілізуватись матимуть не всі ув’язнені – Шуляк

Ідея надати засудженим можливість брати участь в захисті держави в цілому підтримується суспільством. Водночас це має бути на добровільних засадах.

Про це заявила глава партії Слуга народу Олена Шуляк в інтерв’ю РБК-Україна.

За її словами, законопроєкт щодо мобілізації ув’язнених є спільною роботою Міністерства юстиції, Генерального штабу, Міністерства оборони та представників військового середовища.

Зараз дивляться

Шуляк зазначила, що на перших етапах розглядали такий метод мобілізації, коли всіх засуджених можна було мобілізувати.

– Але все ж зупинилися на добровільних засадах, коли за контрактом ув’язнений може бути мобілізований, якщо він пройшов ряд перевірок і підпадає під вимоги і запити військових частин, – сказала вона.

Служити у такому випадку він зможе в окремих спеціалізованих підрозділах чи частинах.

Очільниця партії вважає, що цей законопроект ще буде обговорюватись. Зокрема, проходитиме комітет, матиме певну кількість правок.

Водночас Шуляк наголосила, що можливість мобілізуватись матимуть не всі ув’язнені.

– Люди, які засуджені за статтею “державна зрада”, точно не можуть навіть розглядатися потенційно як ті, хто зможе захищати нашу країну, – додала вона.

Мобілізація ув’язнених

У березні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 11079, який передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України.

Зокрема, документ передбачає умовно-дострокове звільнення за деякими статтями у разі, коли засуджений згоден укласти контракт із Збройними силами за умов мобілізації.

Теги по теме
Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом