Хто проїде перехрестя останнім? Хитре завдання з ПДР
Хто проїде перехрестя останнім? Хитре завдання з ПДР

Хто проїде перехрестя останнім? Хитре завдання з ПДР

На дорогах України щодня трапляються тисячі ДТП і чимало з них – на перехрестях. Тому необхідно перед тим, як виїжджати на дороги вивчити та запам’ятати правила дорожнього руху.

Для того, щоб бути впевненими в своїх знаннях ПДР, варто регулярно їх перевіряти. Аuto_pdr.ua поширили цікаве тестове завдання, яке нагадає вам, як правильно поводитися на нерегульованих перехрестях.

Подивіться на зображення та дайте відповідь на питання. Який з транспортних засобів проїде перехрестя останнім?

  • А. Вантажівка;
  • Б. Червоне авто;
  • В. Синє авто;
  • Г. Жовте авто.

Це не таке просте питання, як може здатися, на перший погляд.Правила дорожнього руху чітко регламентують порядок проїзду нерегульованих перехресть, але в деяких ситуаціях може виникнути плутанина.

На перехрестях, водій, що рухається другорядною дорогою завжди повинен пропускати водіїв, що їдуть по головній, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Однак в цьому випадку ми не бачимо жодних знаків, в тому числі про позначення головної дороги, тому тут варто керуватися правилом 16.12.

16.12

На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що наближаються праворуч, крім перехресть, де організовано круговий рух.

Як ми бачимо, на картинці відсутні кругові перехрестя та трамвайні колії, тому правильною є відповідь Г.

Жовте авто останнім проїде перехрестя, оскільки має пропустити автівки, що наближаються з правої сторони.

Однак пам’ятате, якщо на перехресті є трамвайні колії, то рейковий транспортний засіб завжди має пріоритет у русі, незалежно від того, з якого боку він наближається.

На нерегульованих перехрестях завжди потрібно бути уважними, обережними та керуватися правилами дорожнього руху. Однак у разі виникнення сумнівів щодо проїзду перехрестя, краще пропустити інші транспортні засоби.

Раніше OBOZ.UA публікував цікаве тестове завдання, де потрібно зрозуміти, хто з водіїв неправильно поставив машину на стоянку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом