"Нове дно": МОК жорстко поставив на місце Захарову
"Нове дно": МОК жорстко поставив на місце Захарову

"Нове дно": МОК жорстко поставив на місце Захарову

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) жорстко відреагував на звинувачення з боку офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, яка обізвала організацію "місцем, де процвітає неонацизм та расизм". У комітеті зазначили, що російська влада продовжує пробивати дно.

Про це заявив прессекретар МОК та його президента Томаса Баха Марк Адамс у коментарі журналістам, інформує Euronews. Речник організації зазначив, що Захарова дозволила собі неприпустимі висловлювання, при цьому сам Бах ніяк не відреагував на її слова.

"Це виходить за рамки допустимого. Зв'язувати президента, його національність та Голокост із цією темою – нове дно", – наголосили у МОК.

Зазначимо, що поплічниця режиму Володимира Путіна та співучасниця військових злочинів Росії проти України Захарова накинулася зі звинуваченнями на МОК через умови участі спортсменів із РФ на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

МОК заборонив російським та білоруським спортсменам не лише використовувати у столиці Франції національну символіку, а й брати участь у церемонії відкриття турніру. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відразу ж звинуватив МОК у утиску прав атлетів з РФ.

У свою чергу, сам Томас Бах виступив проти так званої колективної відповідальності російських спортсменів за війну в Україні. У самій РФ вже почалося цькування спортсменів, які погодяться поїхати на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі в нейтральному статусі.

Як повідомляв OBOZ.UA, відома російська тренерка з фігурного катання Тетяна Тарасова назвала "нелюдськими" умови участі атлетів із РФ в ОІ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом