20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Небензя в ООН цинічно похвалився, що мета РФ щодо демілітаризації України виконана: заява
Небензя в ООН цинічно похвалився, що мета РФ щодо демілітаризації України виконана: заява

Небензя в ООН цинічно похвалився, що мета РФ щодо демілітаризації України виконана: заява

Постпред Росії у радбезі ООН Василь Небензя на засіданні 22 березня заявив, буцімто країна-агресорка вже виконала одну з цілей війни проти України. Незважаючи на це, "Захід кидає на "м'ясні штурми" все більше українців", додав він.

За його словами, справи українських захисників дуже погані. Вони начебто "постійно відступають", також "спостерігається масове дезертирство", розповів в ООН Небензя.

"З урахуванням того, що ЗСУ давно вже не воюють своїм озброєнням, можна сказати, що мету нашої "єсвео" з демілітаризації власне України виконано. Тепер бойовики виживають виключно з постачання від країн НАТО", – заявив Небензя.

Він додав, що дезертирство з лав ЗСУ відбувається тому, що "багато хто усвідомив те, що відбувається, і не готов вмирати за чужі геополітичні прагнення". "При цьому західні ляльководи не вгамовуються і закликають кидати на "м'ясні штурми" все більше українців", – сказав Небензя.

В свою чергу зазначимо, що цілі війни, які називали в РФ, раз за разом змінювалися. Якщо у своїй промові в день початку широкомасштабного вторгення диктатор Росіїї Володимир Путін говорив виключно про Донбас й ціллю "воєнної операції" назвав захист псевдореспублік ЛДНР, то про так звані "демілітаризацію" та "денацифікацію" України в РФ заговорили пізніше.

Серед інших "цілей" цієї війни ще пізніше в РФ називали надання російській мові в Україні конституційного статусу, а також прагнення відтягнути НАТО від кордонів Росії.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше постпред Небензя заявив, що Україна ще має шанс зберегтися як держава, якщо вона не становитиме загрози для Росії. І чим довше затягується конфлікт через підтримку Києва Заходом, тим невигіднішими будуть умови миру для України.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом