Влада США подала на Apple позов: у чому звинувачують творців iPhone
Влада США подала на Apple позов: у чому звинувачують творців iPhone

Влада США подала на Apple позов: у чому звинувачують творців iPhone

Мін’юст США подав позов на Apple через порушення антимонопольних законів. Влада стверджує, що корпорація спеціально заважала конкурентам випускати продукти на своїх смартфонах.

Мін’юст США подав позов на Apple: у чому причина

Так, до позову приєдналося 17 штатів. Примітно, що за останні 15 років це вже третє звинувачення міністерством юстиції Apple. У документі стверджується, що компанія спеціально обмежувала свою операційну систему iOS, ускладнюючи впровадження застосунків і сервісів від конкурентів, що і начебто порушує антимонопольний закон. При цьому, розробники Apple також мали далеко не весь доступ до систем конкурентів через діяння компанії.

За даними позову, порушення стосується буквально всіх аспектів iOS – від браузера і підписок на новини до реклами і розваг. Компанію звинувачують і в ускладненні розробки універсальної системи для обміну повідомленнями – щоб і далі користуватися iMesage, користувачеві доводилося й надалі купувати iPhone.

Зараз дивляться

В Apple вже відреагували на позов – компанія спростувала всі звинувачення.

– Цей позов загрожує тому, хто ми є, принципам, які виділяють продукти Apple на ринку з жорсткою конкуренцією. Якщо його задовольнять, це завадить нам створювати технології, які люди чекають від Apple, – зазначили в корпорації.

Утім, компанії й без позовів є чим зайнятися – Apple хоче впровадити ШІ від Google в iPhone. Схоже, корпорація не змогла домогтися успіхів у власній розробці.

Теги по теме
Apple
Источник материала
Поделиться сюжетом