Де в Україні діють графіки відключень: енергетики намагаються ліквідувати наслідки російської атаки
Де в Україні діють графіки відключень: енергетики намагаються ліквідувати наслідки російської атаки

Де в Україні діють графіки відключень: енергетики намагаються ліквідувати наслідки російської атаки

В Україні через найбільш масштабну атаку на українську енергомережу, яка відбулась 22 березня, графіки відключень світла станом на ранок 23 березня зберігаються в кількох регіонах. Важка ситуація зберігається в Харкові та області, а також в Одесі. 

Як повідомляє ДТЕК, водночас вдалось відновити електропостачання в Донецькій та Дніпропетровській областях. Дніпропетровщина: екстрені відключення скасовано. 413 000 родин знову зі світлом "Вночі енергетики ДТЕК повернули живлення для всіх родин, які залишились без світла через вчорашню масовану атаку ворога. Наразі всі домівки Дніпропетровської області знову зі світлом", – йдеться в повідомленні ДТЕК.

Екстрені відключення також скасовані у Донецькій області. Екстрені відключення світла в Донецькій області за розпорядженням НЕК Укренерго скасовані. Вони були введені після масштабних обстрілів ворогом енергоінфраструктури України. Наразі світло повернулось у домівки понад 140 тисяч родин.

"Після нічної атаки РФ пошкоджень зазнали українські енергетичні об'єкти, що призвело до дисбалансу в енергосистемі. Для стабілізації ситуації у низці областей, зокрема на Донеччині, за розпорядженням НЕК Укренерго були введені екстрені відключення електроенергії", – зазначають в компанії. 

В Одесі діють графіки стабілізаційних відключень. Через це в Одесі частково відбуваються стабілізаційні відключення за розпорядженням НЕК Укренерго. Графік відключень ви можете знайти на сайті ДТЕК Одеські електромережі.

Протягом доби в Харкові та Харківській області було підключено до електроживлення понад 440 тис. абонентів, повідомляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов. Наразі відключено до 275 тис. абонентів міста і області. Енергетики продовжують працювати 24/7 над ліквідацією наслідків обстрілів.

Як раніше писав OBOZ.UA, для повної оцінки наслідків російського удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі знадобиться три дні, хоча раніше прогнозувалося, що це триватиме добу. На цей момент встановлено, що в машинному залі ГЕС обвалилися частина стелі та стіни. Однак ризиків прориву греблі немає, а роботу ГЕС буде відновлено.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом