Польські фермери блокують в’їзд вантажівок з України на двох КПП
Польські фермери блокують в’їзд вантажівок з України на двох КПП

Польські фермери блокують в’їзд вантажівок з України на двох КПП

Станом на ранок 24 березня польські фермери блокують три пункти пропуску на кордоні з Україною, на двох з них – Рава-Руська та Ягодин – рух вантажівок у бік Польщі повністю перекрито.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ситуація на українсько-польському кордоні 24 березня

– Це КПП Ягодин, Угринів, а також Рава-Руська. І фактично по двох найбільших із цих трьох – Ягодин і Рава-Руська – польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які слідують з України до Польщі. І тут за останній період ми маємо нульові показники перетину кордону на виїзд, – наголосив він.

За його словами, певну кількість фур протестувальники пропускають у бік України, але це далеко від можливостей цих пунктів пропуску.

Зараз дивляться

– Наприклад, у Ягодині, де за добу реально оформлювати 1 200 -1 400 вантажівок, за минулу добу в бік України фермери пропустили лише близько 60. Відповідно маємо тут нульові показники на виїзд, – пояснив Демченко.

За даними прикордонників, наразі на цих трьох напрямках сукупно в черзі перебувають 500 вантажівок, найбільше – навпроти Ягодина.

Водночас є черги і на раніше розблокованих КПП, зокрема 800 вантажівок по напрямку Краківця і близько 400 вантажних транспортних засобів – по напрямку Шегині.

Проте, як зауважив речник ДПСУ, по цих напрямках рух наразі інтенсивний.

Теги по теме
Польща Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом