Можуть оштрафувати на мільярди: ЄС перевірить Apple, Google і Meta на дотримання законів
Можуть оштрафувати на мільярди: ЄС перевірить Apple, Google і Meta на дотримання законів

Можуть оштрафувати на мільярди: ЄС перевірить Apple, Google і Meta на дотримання законів

Європейський союз почав перевіряти компанії Apple, Google і Meta на дотримання цифрових законів. Якщо регулятори знайдуть порушення, компаніям загрожує величезний штраф.

ЄС почав перевіряти Apple, Google і Meta на порушення

Так, розслідування ініційовано через суворі цифрові закони, які діють на території Європи. Регулятори вивчатимуть роботу магазинів додатків Apple і Google, а також роботи пошукової системи Google, яка може посилено рекомендувати власні послуги.

Приміром, вивчатиметься наявність факту ускладненого вибору пошукової системи браузера Safari. Оскільки Apple і Google мають контракт на відображення пошуковика за замовчуванням, це можуть сприйняти за монополізацію в ЄС.

Зараз дивляться

Що стосується компанії Meta, то вивчатимуть факт платної підписки в Instagram і Facebook. Якщо порушення знайдуть, то компанія Марка Цукерберга може виплатити штраф у розмірі 10% від річної виручки. Якщо проблема виявиться повторно – 20% від виручки.

Корпорації вже відреагували на рішення ЄС – в Apple зазначили, що впевнені в дотриманні цифрових законів, а директор Google з питань конкуренції Олівер Бетелл запевнив, що компанія внесла зміни у свої сервіси для Європи.

Це не перша проблема для творців iPhone за останній час – нещодавно Мін’юст США подав позов на Apple за порушення антимонопольних законів. Влада штатів стверджує, що компанія навмисне обмежує можливості конкурентів на своїх пристроях за допомогою iOS.

Теги по теме
Евросоюз Apple Facebook Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом