Голова СБУ Малюк про заочний “арешт” у РФ: Мене цікавить лише суд над Путіним
Голова СБУ Малюк про заочний “арешт” у РФ: Мене цікавить лише суд над Путіним

Голова СБУ Малюк про заочний “арешт” у РФ: Мене цікавить лише суд над Путіним

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відреагував на так званий заочний “арешт” у Росії. Він наголосив що рішення підконтрольних Кремлю судів не варті уваги.

Відповідний коментар пресслужба СБУ надала Фактам ICTV.

Малюк уточнив, що його цікавить лише притягнення диктатора Володимира Путіна до відповідальності за воєнні злочини РФ в Україні.

Зараз дивляться

– Рішення про арешт від кишенькових суддів Кремля не заслуговує на жодну увагу. Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд – над їхнім господарем Путлєром, – заявив Василь Малюк.

Він запевнив, що зараз робиться все можливе, щоб побачити військового злочинця Путіна “на лаві суду Гааги якомога скоріше”.

Що відомо про заочний “арешт” Василя Малюка в РФ

Сьогодні зранку з’явилася інформація, що Басманний районний суд Москви заочно “заарештував” голову Служби безпеки України (СБУ) Василя Малюка на термін 2 місяці.

Про це йдеться в повідомленні московського суду.

У Росії вирішили звинуватити голову СБУ в тероризмі за ч. 3 ст. 205 КК РФ (терористичний акт).

Малюка оголосили у федеральний і міжнародний розшук.

За даними російських пропагандистських ЗМІ, приводом для порушення справи проти голови СБУ міг стати вибух вантажівки на Керченському мосту 8 жовтня 2022 року. Вантажівка перевозила поліетилен, начинений тротилом. Операцію готували понад пів року.

Вибух на Кримському мосту 8 жовтня 2022

У серпні 2023 року керівник Служби безпеки України Василь Малюк вперше детально розповів про вибух на Керченському мосту. За його словами, цей міст є законною ціллю для Сил оборони України, адже росіяни збудували його незаконно, і цим мостом переправляють зброю для своїх військ на фронт.

СБУ думала над підривом Керченського мосту ще з весни 2022 року.

Розробленням та реалізацією плану Василь Малюк займався особисто з двома довіреними співробітниками.

Після тривалої та кропіткої роботи зійшлися на тому, що мостом проїде вантажівка з 21 тонною вибухівки (сумішшю гексогену), яку замаскували в рулони пакувальної плівки.

Теги по теме
СБУ Москва
Источник материала
Поделиться сюжетом