Мій добрий друг: Кучма висловив співчуття щодо смерті Ігоря Юхновського
Мій добрий друг: Кучма висловив співчуття щодо смерті Ігоря Юхновського

Мій добрий друг: Кучма висловив співчуття щодо смерті Ігоря Юхновського

Другий президент України (1994–2005 рр) Леонід Кучма висловив співчуття з приводу смерті Ігоря Юхновського – державного діяча з покоління батьків-засновників незалежної України, Героя України та видатного вченого-фізика.

— Ми живемо у час, коли кожного дня дізнаємося про смерть наших героїв – українських солдатів, які захищали від новітніх фашистів нашу землю. Та сьогодні прийшла сумна звістка про те, що від нас пішов український солдат, який захищав нашу землю ще від тих фашистів – попередників нинішніх.

Герой Другої світової війни; академік, який вчив мене, професора, у початковій політичній школі; Людина, від якої я навчився нинішньому кличу українського спротиву Слава Україні!, – зазначив Кучма.

Другий президент України нагадав також, що Юхновський був віцепрем’єр-міністром у його уряді.

— Мій добрий друг, з яким я (дякую за це долі) встиг тепло поспілкуватися зовсім недавно, даруючи йому свою нову книжку, яку він обіцяв прочитати… Ігор Рафаїлович Юхновський – солдат, вчений, політик, мужня і чесна людина. Мені сумно і боляче. Царство Небесне. Вічна пам’ять, – наголосив він.

Зараз дивляться

Смерть Ігоря Юхновського

Академік НАН та екснардеп у Львові 26 березня у віці 98 років.

Саме Юхновському належить ідея референдуму 1 грудня 1991 року, який закріпив незалежність України. Він був народним депутатом І – IV скликань Верховної Ради й очолював опозицію як голова Народної Ради.

Про прощання та похорон місцева влада Львова повідомить пізніше. Про причини смерті Юхновського не повідомляють.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом