"Ставлення як до другого сорту. Нас просто немає": чемпіонка ОІ з РФ звинуватила МОК у приниженні росіян
"Ставлення як до другого сорту. Нас просто немає": чемпіонка ОІ з РФ звинуватила МОК у приниженні росіян

"Ставлення як до другого сорту. Нас просто немає": чемпіонка ОІ з РФ звинуватила МОК у приниженні росіян

Олімпійська чемпіонка Світлана Журова влаштувала справжню істерику через умови допуску російських спортсменів до Ігор-2024 у Парижі. Депутатка Державної думи поскаржилася на те, що міжнародне співтовариство ставиться до представників країни-агресорки "як до другого сорту".

Про це Журова заявила у коментарі пропагандистському інформаційному агентству РІА "Новости". За словами колишньої ковзанярки, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) нібито ввів несправедливі та необгрунтовані санкції щодо російських атлетів.

"Насправді божевільна різниця в умовах, які вони виставили зараз і в умовах минулої Олімпіади, коли були інші причини нашого нейтрального статусу. Наразі умови, які зараз висунуті, принизливі у моєму розумінні. Але я також розумію, що МОК у будь-який момент можуть їх посилити. Це ставлення до нас як другого сорту. Нейтральний статус дає зрозуміти, що нас немає, це не про бомжів. Нас просто нема для них", – сказав Жукова.

Зазначимо, що напередодні голова Всеросійської федерації художньої гімнастики (ВФГГ) Ірина Вінер обізвала спортсменів із РФ, які погодяться виступити на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі, "командою бомжів".

Раніше МОК заборонив російським та білоруським спортсменам не лише використовувати у столиці Франції національну символіку, а й брати участь у церемонії відкриття ОІ. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відразу звинуватив МОК в утиску прав атлетів з РФ.

У свою чергу, сам Томас Бах виступив проти так званої колективної відповідальності російських спортсменів за війну в Україні. У самій РФ вже почалося цькування спортсменів, які погодяться поїхати на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі в нейтральному статусі.

Як повідомляв OBOZ.UA, відома російська тренерка з фігурного катання Тетяна Тарасова назвала "нелюдськими" умови участі атлетів із РФ в ОІ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом