"Пошкодження дуже серйозні": в ДТЕК заявили про втрату 50% потужностей, де найгірша ситуація
"Пошкодження дуже серйозні": в ДТЕК заявили про втрату 50% потужностей, де найгірша ситуація

"Пошкодження дуже серйозні": в ДТЕК заявили про втрату 50% потужностей, де найгірша ситуація

ДТЕК в результаті російських атак втратили 50% генеруючих потужностей. Найскладніша ситуація в Харківській області, повністю відновити енергопостачання планують тільки на вихідних. Також відключення спостерігаються в Одеській області. А в Кривому Розі влада та енергетики звернулись з проханням скоротити споживання. 

Як повідомляють в ДТЕК, важка ситуація у Харківській області, де найбільша кількість домівок без світла. Одещина: діють графіки стабілізаційних відключень.  

В Криворізькому районі просимо розумно споживати електроенергію, щоб пройти цей важкий період без відключень. Традиційно через обстріли багато відключень у Донецькій, Сумській та Херсонській областях.

"Пошкодження дуже серйозні. Енергетики всієї України працюють над відновленням, яке може зайняти місяці і навіть більше", – зазначили в компанії. В "Укренерго" додають: енергетики поетапно відновлюють енергоживлення Харкова.

Заживлена вся критична інфраструктура міста, з’явилося світло, хоч і з певними обмеженнями, в домах містян. Пом’якшити графіки відключень, що зараз діють в Харкові, можливо, вдасться на вихідних. Така можливість може з’явитись завдяки зниженню споживання через значне потепління, що прогнозується у суботу-неділю. Відновлення ж енергопостачання міста в повному обсязі може зайняти від одного до двох тижнів, за відсутності нових масованих атак.

"Укренерго" зараз має достатню кількість обладнання, ремонтних бригад, спеціалізованої техніки та матеріалів. В цьому ситуація значно відрізняється від минулого опалювального сезону, коли обладнання було в дефіциті. Єдиний стримуючий фактор – це певний час, який потрібен для того, щоб здійснити всі ремонтні роботи.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч проти 25 березня Росія знову атакувала безпілотниками енергооб'єкти України. В Одесі й Одеській області запроваджено екстрені відключення світла – графіки не діють, окрім того, зупинено роботу міського електротранспорту. Графіки застосовуються у Харкові та Харківській області для споживачів, які вже підключені до мережі після минулих обстрілів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом