У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 сталася історична подія
У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 сталася історична подія

У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 сталася історична подія

Збірна Грузії з футболу вперше у своїй історії пробилася на чемпіонат Європи. У фіналі плей-оф відбіркоаого турніру до першості континенту-2024 підопічні французького тренера Віллі Саньоля обіграли на своєму полі команду Греції у серії пенальті – 4:2.

Господарів підтримував повний стадіон у Тбілісі, які чекали на історичний тріумф. Сама гра не порадувала вболівальників великою кількістю гольових моментів. За весь перший тайм команди лише одного разу зуміли потрапити до воріт.

Після перерви команди ще більше закрилися через страх помилитися. У результаті поєдинок плавно прикотився до додаткового часу. Цікаво. що овертайм став найвидовищнішою частиною поєдинку. В одному з моментів греки були близькими до голу, проте удар захисника Костянтиноса Мавропаноса влучив у перекладину.

Доля путівки на Євро-2024 вирішилася у серії 11-метрових. Футболісти гостей двічі не змогли реалізувати свої удари та поступилися.

Для Грузії цей тріумф став історичним, а вболівальники влаштували справжнє божевілля. Спочатку вони заповнили поле стадіону у Тбілісі, а згодом святкували перемогу на вулицях грузинських міст.

Як повідомляв OBOZ.UA, визначились усі учасники фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року у Німеччині та суперники української збірної.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом