У Польщі анонсували переговори з Україною: братимуть участь також фермери
У Польщі анонсували переговори з Україною: братимуть участь також фермери

У Польщі анонсували переговори з Україною: братимуть участь також фермери

Міністр аграрної політики України Микола Сольський у середу, 27 березня, проведе зустріч зі своїм колегою Чеславом Секерським. У цих переговорах також візьмуть участь представники асоціацій польських аграріїв.

Про це повідомляє видання wnp.pl. Секерський нагадав, що завтра до Польщі прибуває делегація уряду України, оскільки на четвер, 28 березня, заплановано спільне засідання урядів обох країн.

"Завтра ми зустрічаємося в незвичайній формі. Тому що крім українських та польських міністрів сільського господарства, заступників міністрів, радників будуть присутні представники асоціацій виробників різних рослин. Ми хочемо, щоб цей діалог спустився на рівень виробників", – уточнив міністр.

Секерський також підкреслив, що переговори з Україною "будуть складними", оскільки Київ прагне зберегти лібералізацію торгівлі з Європейським Союзом.

Нагадаємо, польські фермери продовжили блокаду кордону з Україною майже на 2 місяці – до 30 квітня. Раніше її мали намір закінчити 10 березня.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна через блокаду кордону польськими фермерами лише за лютий 2024 року недоотримала 7,7 млрд грн – суму порівнянну з вартістю 385 тис. FPV-дронів. Ці кошти повинні були потрапити до державного бюджету та повністю спрямовані на фінансування безпеки та оборони, як і інші митні надходження. Тобто блокада підриває здатність України фінансувати армію.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом