Рідні звинувачують лікарів: на Рівненщині під час пологів померло немовля, а через три дні мати
Рідні звинувачують лікарів: на Рівненщині під час пологів померло немовля, а через три дні мати

Рідні звинувачують лікарів: на Рівненщині під час пологів померло немовля, а через три дні мати

У пологовому будинку Костополя Рівненської області після кесаревого розтину померло немовля, а за три дні і його мати. У жінки залишилися троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження.

Вагітність проходила без ускладнень

35-річна Анна Данильчук свою четверту дитину мала народити 15-16 березня. Вагітність, якій Анна та її чоловік були дуже раді, проходила без ускладнень. У родині вже ростуть троє дітей: молодшому синові 10 років, старшому – 17, а середній доньці – 15 років.

Незадовго до терміну пологів Анну поклали в Костопільську багатопрофільну лікарню. Пологи почалися 19 березня, приблизно о 18.00.

Зараз дивляться

Причина смерті дитини

З’ясувалося, що чотири години Анна не могла народити, і тільки після цього було вирішено робити кесарів розтин. У результаті цієї операції на світ з’явився хлопчик вагою 3 кг 900 г. Однак прожила дитина всього 15 хвилин. У довідці, виданій рідним, написано, що дитині проводили реанімаційні дії 40 хвилин.

– У довідці про смерть написаний діагноз – “гіпоплазія легень”. Хоча патологоанатом нам казав, що з легенями було все нормально, вони були рожевого кольору, – каже свекруха Анни Тетяна.

Гіпоплазія легень означає важке недорозвинення легень у плода. Однак сучасні методи УЗД дозволяють діагностувати це на ранніх термінах вагітності. Але ніхто з медиків нічого подібного під час вагітності Анни не помічав.

Операція

Під час операції в Анни відкрилася кровотеча, яку не могли зупинити. Викликали бригаду лікарів. На ліжку довелося видаляти матку. До лікарні привозили кров для переливання, препарати для згортання крові. Жінку ввели в штучну кому і перевели в реанімацію.

Також викликали фахівців з обласної лікарні, бо транспортувати Анну було не можна.

Рідні не знають, що сталося

Увечері, близько 22-ї години, Анна померла. У лікарні висловили співчуття, вибачилися за те, що сталося. Однак скопіювати обмінну карту жінки родичам не дали.

Рідні досі толком не знають, що сталося з Анною та її дитиною. До пологового будинку поїхала щаслива майбутня мама, яка не мала жодних проблем зі здоров’ям. На обліку в лікаря вона стояла, всі аналізи та УЗД були в порядку.

А тепер без матері залишилися троє дітей. Наймолодшому довелося викликати швидку після того, як він дізнався, що мами більше немає.

Головного лікаря звільнили

Трохи раніше в Анни загинув брат Роман, який служив у ЗСУ, йому було 36 років. Сама Анна не дожила до свого 36-річчя місяць.

Після цієї трагедії виконувач обов’язків мера Костополя Давид Дідух заявив, що з головним лікарем цієї лікарні Романом Товарницьким контракт не буде продовжено. Із 28 березня його буде звільнено. Свою посаду Товарницький обіймав із 2003 року.

Порушено кримінальну справу

У поліції Рівненської області порушено кримінальне провадження за ст. 140 КК України – неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником. Винному загрожує до трьох років позбавлення волі.

Це вже не перший випадок, коли в цій лікарні гинуть немовлята. Приміром, у 2015 році під час пологів померла дитина. Батьки звинувачували лікарів, скаржилися на їхні непрофесійні дії.

Oboz.ua

Теги по теме
Смерть Криминал
Источник материала
Поделиться сюжетом