19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Німеччині можуть заборонити дрони на час Євро-2024 через небезпеку терактів
У Німеччині можуть заборонити дрони на час Євро-2024 через небезпеку терактів

У Німеччині можуть заборонити дрони на час Євро-2024 через небезпеку терактів

Під час футбольного Євро-2024, що відбудеться у Німеччині, попереджають про небезпеку терористичних актів із застосуванням безпілотників.

Як пише Bild, експерти попереджають, що війна в Україні та операції хуситів у Перській затоці показали, наскільки небезпечними можуть бути сучасні безпілотники.

Голова профспілки німецької поліції Андреас Росскопф підтвердив, що “дрони стають однією з найбільших проблем”, тому на час Євро-2024 запровадять комплексну заборону на польоти дронів на всій території Німеччини.

Зараз дивляться

За його словами, правоохоронці достатньо забезпечені, щоб ефективно протистояти дронам. Зокрема, йдеться про антидронові рушниці.

— Саме ІДІЛ з 2014-2015 років дедалі частіше використовує дрони під час нападів і атак: як дрони-камікадзе, так і дрони з вибухівкою. Сьогодні технології стали більш доступними. Це збільшує реальний ризик того, що вбивці вдадуться до цієї недорогої і дистанційно керованої технології, – сказав австрійський дослідник тероризму Ніколас Штокхаммер у коментарі Bild.

За його словами, зараз терористи, як правило, використовують невеликі комерційні дрони, куплені через інтернет. Він додав, що буде небезпечніше, якщо їм вдасться захопити сучасні військові дрони в нинішніх зонах бойових дій.

Очільниця Міністерства внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер повідомила газеті Rheinische Post, що на час Євро-2024 на всіх кордонах країни введуть прикордонний контроль, щоб зупинити злочинців.

Чемпіонат Європи з футболу 2024 року у Німеччині запланований на 14 червня – 14 липня. У березні , пробившись через стикові матчі.

Теги по теме
футбол Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом