Якісний та кількісний склад військ РФ у Криму нам відомий – Гуменюк
Якісний та кількісний склад військ РФ у Криму нам відомий – Гуменюк

Якісний та кількісний склад військ РФ у Криму нам відомий – Гуменюк

Силам оборони відомий якісний та кількісний склад окупаційного угруповання армії РФ як на лівобережжі Херсонської області, так і в Криму.

Про це сказала речниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

Що відомо про війська РФ в Криму

– Ми знаємо, з кого формуються і які сили та засоби використовує так зване угруповання Днепр, яке знаходиться на лівому березі, та протидіє на Херсонському та Запорізькому напрямках. Також ми знаємо приблизний склад того накопичення, що є у Криму, і відстежуємо ретельно їхні маневри, – пояснила вона.

Зараз дивляться

За її словами, окупанти наразі змушені підтягувати деякі ресурси з Криму, проте у них дуже ускладнена логістика через вогневий контроль з боку Сил оборони України.

– Тому наразі те угруповання, яке є на материковій тимчасово окупованій частині України, достатнє ворогу для того, щоб виконувати бойові завдання та поводити штурми. Хоча вони навіть поміж собою проводять ротації у зв’язку з тим, що штурмові дії тривалий час не мають успіху, – додала Гуменюк.

Також зауважила, що у росіян продовжує діяти заборона на використання техніки як на Запорізькому, так і на Херсонському напрямках.

– Штурмуючи плацдарм у напрямку Кринок та Роботиного, ворог обмежений у використанні бронетехніки. На Дніпровському напрямку він її не використовує та ледь набирає групи для проведення 1-3 штурмів на добу, а на Запорізькому – рух дещо активніший, але обмеження бронетехніки також відстежується, – каже речниця.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 767-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Теги по теме
Крым Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом