Зав’язався бій: на Сумщині відбили напад російської ДРГ
Зав’язався бій: на Сумщині відбили напад російської ДРГ

Зав’язався бій: на Сумщині відбили напад російської ДРГ

Російські диверсанти намагалися зайти на територію Сумської області, проте наші Сили оборони відіграли окупантів за лінію кордону.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, зараз не лише Сумщина, а й Харківщина та Чернігівщина – під постійними обстрілами зі сторони росіян. Проте найбільше припадає саме на Сумську та Харківську області. У березні артилерійських обстрілів фіксувалося більше, зокрема побільшало ударів з авіації.

Зараз дивляться

Ворожі ДРГ

У неділю, 31 березня, українські прикордонники виявили спробу російської диверсійно-розвідувальної групи зайти на Сумщину. Щойно їх засікли, прикордонний наряд відкрив по загарбниках вогонь, зав’язався стрілецький бій.

– Нашим хлопцям на допомогу вирушили резерви із Держприкордонслужби, Нацгвардії, ЗСУ. Долучився мінометний підрозділ, – розповів Андрій Демченко.

За його словами, наші воїни вибили ворога – вони відступили за межу державного кордону.

Найбільше росіяни запускають свої ДРГ саме по Сумській області.

Перед цим був випадок, коли одразу три ворожі ДРГ продовж дня намагалися зайти на територію нашої держави, проте їх так само вибили.

Андрій Демченко зауважив, що все ще є небезпека заходу ДРГ у Харківську область, хоча останнім часом такі спроби не фіксувалися. Дещо менша ймовірність появи російських диверсантів на Чернігівщині. Хоча у 2023 році саме в Чернігівській області фіксували багато ДРГ.

Теги по теме
Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом