Пилова буря з Сахари дісталася Києва
Пилова буря з Сахари дісталася Києва

Пилова буря з Сахари дісталася Києва

Ввечері 2 квітня пилова буря із Сахари дісталася української столиці. У місті здійнявся вітер, а на відео, які публікують кияни у соцмережах, можна помітити, що Київ покрила пилова хмара, яка віддалено нагадує туман.

Також у мережі з’явилося відео, на якому видно, як потужні пориви вітру майже зривають дах з одного з житлових будинків. Містяни скаржаться, що стало важко дихати.

 Низку країн Європи напередодні накрила надзвичайно рідкісна хмара пилу, який піднявся з пустелі Сахара. Загалом, згідно з підрахунками фахівців, мова йде про 180 тисяч тонн дрібних частинок піщаного пилу.

Спеціалісти закликали українців у ці дні не відчиняти вікна та утриматися від зайвих прогулянок. Особливо шкідливим пил є для літніх людей, дітей та осіб із захворюваннями органів дихання та серцево-судинної системи.

  • 1 квітня Укргідрометцентр повідомив, щопил із Сахари прийшов до України та пошириться на більшість областей країни. Хвиля тепла із західного Середземномор'я принесла в Україну аномально високі температури повітря.
  • 3 квітня в Києві очікуються пориви вітру 15-20 м/с, повідомляє Укргідрометцентр.  Фахівці закликають під час сильного вітру щільно зачиняти вікна, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні, у разі потреби сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті. Також триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки.

 

Теги по теме
непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом