Майор ЗСУ Жорін відреагував на заяву Лукашенка про підготовку Білорусі до війни
Майор ЗСУ Жорін відреагував на заяву Лукашенка про підготовку Білорусі до війни

Майор ЗСУ Жорін відреагував на заяву Лукашенка про підготовку Білорусі до війни

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до війни. Його слова прокоментував майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін.

У своєму телеграм-каналі він зазначив, що не думає, що "завтра буде наступ з Білорусі на Київ". Проте, за словами Жоріна, заяви Лукашенка та оголошені після цього військові навчання варто розглядати, як елемент підготовки до майбутньої участі і у війні з Україною, і у війні з Європою.

"Де-факто, Білорусь давно втратила незалежність. З території цієї області Росії з перших днів запускали ракети по українських містах. Плюс Кремль завжди любив воювати "непотрібними" для Путіна людьми – від дебілів-колаборантів з ОРДЛО до бурятів. Чому б не задіяти білорусів, які в уявленні РФ є абсолютно законним "ресурсом", – написав майор ЗСУ.

Жорін додав, що це може бути "одним з останніх сигналів для переляканого Заходу, що варто вже зібратись та готуватись до війни".

Білорусь готується до війни

На початку квітня самопроголошений президент Білорусі заявив, що країна готується до війни. За його словами, зараз у Білорусі проводиться підготовка військових підрозділів, постачається озброєння та техніка для підвищення оборонної готовності.

Цю заяву прокоментував речник Єврокомісії з питань закордонних справ та безпеки Пітер Стан. Він наголосив, що Євросоюз не є агресивним блоком, а військова загроза в Європі походить від чинних керівників Росії та Білорусі. 

"Європейський Союз не веде війну. Тому, звичайно, нікому не потрібно боятися Європейського Союзу – лише тим, хто намагається підірвати повагу до міжнародних правил, до демократії та прав людини", – сказав він.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом