20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Народна артистка України отримала 10 років за співпрацю з ворогом
Народна артистка України отримала 10 років за співпрацю з ворогом

Народна артистка України отримала 10 років за співпрацю з ворогом

Народна артистка України Ружена Рубльова отримала вирок за колабораційну діяльність. Жителька Херсону пішла на співпрацю з ворогом під час окупації міста.

Що зробила Ружена Рубльова

Рівненська облпрокуратура довела, що хормейстерка, яка понад 20 років працювала у місцевому театрі та мала високе звання Народної артистки України згодилася обійняти посаду в окупаційній адміністрації.

Спершу вона керувала двома музичними школами, потім очолила в Генічеську ще й заклад, який отримав назву Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр.

Зараз дивляться

За словами прокурорів, підсудна займається пропагандистською діяльністю та активно долучається до ворожих “культурних” заходів. Зокрема вона брала участь у концерті, що святкував окупацію нових територій у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Ружена Рубльова виступала у супроводі “хору військ Національної гвардії Російської Федерації”.

Вирок для Ружени Рубльової

Колаборантку заочно засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна.

Оскільки зрадниця перебуває на непідконтрольній Україні території, відбувати своє покарання вона почне з моменту затримання.

Фото: Цифровий театральний архів, Pexels 

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом