"Це ганьба МОК. Вибір без вибору": російська рекордсменка світу відмовилася від Олімпіади-2024
"Це ганьба МОК. Вибір без вибору": російська рекордсменка світу відмовилася від Олімпіади-2024

"Це ганьба МОК. Вибір без вибору": російська рекордсменка світу відмовилася від Олімпіади-2024

Російська плавчиня Євгенія Чикунова відмовилася від участі на Олімпійських іграх 2024 року у Парижі у нейтральному статусі. 19-річна володарка світового рекорду на дистанції 200 метрів брасом поскаржилася на умови допуску спортсменів із РФ, які вона назвала ганьбою.

Про це Чикунова заявила в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТБ". Чемпіонка Європи на короткій воді розкритикувала Міжнародний олімпійський комітет (МОК), який нібито не залишив вибору російським спортсменам, які мріяли виступити на ОІ.

"Чи їду я на Олімпіаду? Ні. І нейтральний статус не отримуватиму. Себе як нейтрального спортсмена я не бачу. Мені, в принципі, незрозуміла позиція МОК. Вони ставлять такі умови і думають, що всі одразу втечуть виступати в нейтральному статусі? У Токіо я виступала за команду Олімпійського комітету Росії, була приналежність, а зараз взагалі нічого не буде. Це ганьба для МОК виставляти такі умови. Вибір без вибору. Думаю, вони розуміють, що невелика кількість людей на це піде", – сказала Чикунова.

Раніше стало відомо, представники збірної Росії з плавання не виступлять на Олімпійських іграх 2024 року. А головний тренер команди Сергій Чепік назвав ОІ турніром "країн НАТО та їхніх поплічників".

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні стало відомо про відмову російських веслярів брати участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. А гауляйтер Криму Сергій Аксьонов наказав спортсменам із окупованого півострова відмовитися від поїздки до столиці Франції.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны