Матрица 5 официально запущена в производство: кто будет снимать фильм
Матрица 5 официально запущена в производство: кто будет снимать фильм

Матрица 5 официально запущена в производство: кто будет снимать фильм

Американська компанія Warner Bros. повідомила про початок роботи над п’ятим фільмом франшизи Матриця.

Матриця 5 офіційно запущена у виробництво

Режисером фільму виступить постановник стрічки Хижа у лісі і сценарист Марсіанина Дрю Годдард. Лана Вачовскі, яка знімала попередню Матрицю, стане продюсером. Хто із акторів повернеться в кадр – поки невідомо, не розголошуються і деталі сценарію.

Як заявили у Warner Bros, саме Дрю Годдард став ініціатором початку робіт над фільмом після того, як прийшов у компанію зі своєю ідеєю продовження Матриці.

Зараз дивляться

– Дрю прийшов у Warner Bros. з новою ідеєю, яка, як ми всі вважаємо, запропонує неймовірний шлях розвитку світу Матриці, водночас вшановуючи те, що Лана і Ліллі почали більше 25 років тому, і пропонуючи унікальну перспективу, засновану на його власній любові до фільму та його героїв, – сказав глава виробництва Warner Bros. Motion Pictures Джессі Ерман.

За словами Дрю Годдарда, “фільми Матриця змінили і кінематограф, і його життя”.

– Вишукана майстерність Лани і Ліллі надихає мене щодня, і я безмежно вдячний за можливість розповідати історії в їхньому світі, – заявив режисер.

Матриця, що започаткувала франшизу в 1999 році, вважається одним із найвпливовіших науково-фантастичних фільмів усіх часів. Вона надихнула на створення трьох сиквелів: Матриця: Перезавантаження (2003 рік), Матриця: Революція (2003 рік) та Матриця: Воскресіння (2021 рік).

Четверта частина, що вийшла після 18-річної перерви і стала першим фільмом, знятим виключно Ланою Вачовскі, стала величезним касовим розчаруванням. Фільм зібрав лише $159 млн у світовому прокаті при бюджеті $190 млн.

Источник материала
Поделиться сюжетом