20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Верховний суд вперше узаконив перехід вірян з УПЦ МП до ПЦУ
Верховний суд вперше узаконив перехід вірян з УПЦ МП до ПЦУ

Верховний суд вперше узаконив перехід вірян з УПЦ МП до ПЦУ

Верховний Суд ухвалив рішення, яким визнав законним перехід релігійної громади з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Верховного Суду.

За даними суду, бажання перейти висловила частина мешканців села Калинівка Житомирської області. Вони вирішили добровільно змінити канонічну приналежність, перейшовши до Православної Церкви України, але цей крок було оскаржено в суді.

Судова палата для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду передала справу на розгляд Великої Палати ВС.

- Вирішуючи питання про межі втручання держави у право на свободу віросповідання, Велика Палата ВС як засадничим положенням керувалася тим, що завданням суду є визначення того, чи заходи, вжиті на національному рівні, є виправданими та пропорційними, а також наскільки виправданим є втручання суду у внутрішні справи релігійної громади, - наголосили у Верховному Суді.

  • 12 березня СБУ в Києві знешкодила масштабну агентурну мережу ФСБ, яка під прикриттям УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні. Вони проводили інформаційні диверсії, масово продукували та розганяли прокремлівські наративи і провокативні повідомлення, які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні. 
  • СБУ також зібрала докази державної зради екснастоятеля одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ (МП) Олексія, який переховується на лівобережжі регіону. Після захоплення обласного центру він підтримав російських загарбників та увійшов до найближчого оточення гауляйтера Сальдо, ставши його духівником. 
Теги по теме
Суд УПЦ МП ПЦУ
Источник материала
Поделиться сюжетом