19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
43% українців вірять тарологам і мольфарам: психологи пояснили, чому так відбувається
43% українців вірять тарологам і мольфарам: психологи пояснили, чому так відбувається

43% українців вірять тарологам і мольфарам: психологи пояснили, чому так відбувається

43% українців довіряє астрологам, екстрасенсам і тарологам – результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводили опитування за участі 2008 респондентів з різних регіонів України.

Соціолог Тимофій Брік та психологиня Олена Шершньова в ефірі телемарафону Єдині новини пояснили, чому так відбувається.

Чому люди вірять тарологам і ворожкам

Останніми роками магічне мислення стає доволі поширеним явищем у всьому світі, особливо актуальним на тлі загострення політичних і соціальних конфліктів.

Зараз дивляться

Експерти пояснюють це потребами людей, які шукають відповіді на невирішені питання або підтримки у складних життєвих ситуаціях.

За думкою соціолога Тимофія Бріка, у часи нестабільності та важких випробувань люди часто звертаються до віри у щось більше, ніж вони самі.

Чимало з них знаходять заспокоєння в молитвах, захисних ритуалах, оберегах, астрології і картах Таро. Прогнози на майбутнє вони знаходять саме у таких  фахівців.

Результати дослідження в Україні показали, що 35% українців вірять в астрологію, 25% – в екстрасенсорні здібності мольфарів та гадалок  15% – у тарологію. Принаймні в одне з цього переліку вірять 43%.

Водночас психологиня Олена Шершньова вважає, що однією з причин такого явища є бажання людей перекласти відповідальність за своє життя на вищі сили, особливо в умовах, коли звичайні методи не працюють: гороскопи, пророцтва, магічні практики тощо.

Але це може ускладнювати процес прийняття нової реальності та спроби рухатись вперед.

Джерело: Єдині новини

Теги по теме
Психология
Источник материала
Поделиться сюжетом