20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кремль роздає відібрані іноземні підприємства новій “еліті” – розвідка Британії
Кремль роздає відібрані іноземні підприємства новій “еліті” – розвідка Британії

Кремль роздає відібрані іноземні підприємства новій “еліті” – розвідка Британії

Російський диктатор Володимир Путін роздає конфісковані в РФ іноземні підприємства прокремлівським бізнесменам, намагаючись створити із прихильників війни проти України так звану нову еліту.

Путін створює навколо себе нову “еліту”

За даними розвідки Міноборони Великої Британії, з моменту повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Росія взяла під державний контроль близько 180 компаній загальною вартістю приблизно $11,5 млрд.

– Майже напевно пріоритетними були компанії з іноземним капіталом, включно з компаніями, що належать росіянам, які проживають за кордоном. Ймовірно, це через бажання держави зменшити іноземні (особливо західні) зв’язки в російській економіці, – у розвідці.

Зараз дивляться

Там зауважують, що РФ перерозподіляє активи на користь прокремлівських бізнесменів, які підтримують війну проти України, і ця деприватизація, ймовірно, пов’язана із закликом Путіна у зверненні до росіян у лютому 2024 року створити нову націоналістичну еліту.

– Збільшення витрат на оборону посилило фінансовий тиск на російську державу, поряд з економічними санкціями та відпливом капіталу з РФ з початку вторгнення. Росія, найімовірніше, посилить контроль над компаніями у стратегічних галузях, таких як оборона, – підсумували у Міноборони Британії.

Теги по теме
Россия Великобритания Кремль
Источник материала
Поделиться сюжетом