20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рада ООН ухвалила першу резолюцію щодо захисту прав інтерсекс-людей
Рада ООН ухвалила першу резолюцію щодо захисту прав інтерсекс-людей

Рада ООН ухвалила першу резолюцію щодо захисту прав інтерсекс-людей

Організація Об'єднаних Націй з прав людини ухвалила першу резолюцію, спрямовану на захист прав інтерсексуальних людей. Правозахисні організації та дипломати схвалили цей крок як значний прогрес у сфері захисту прав людини. Про це пише Reuters.

- Ухвалення першої в історії резолюції про права інтерсексуальних людей знаменує знаковий прогрес у сфері прав людини», - написала постійна представниця США в Раді ООН з прав людини Мішель Тейлор.

Резолюція, висунута Фінляндією, Південною Африкою, Чилі та Австралією, отримала підтримку 24 країн, 23 країни утрималися від голосування, а жодна не проголосувала проти. Вона закликає держави боротися з дискримінацією, насильством та шкідливими практиками щодо людей із вродженими варіаціями статевих ознак та усунути їх першопричини.

Також у ній міститься прохання до Управління верховного комісара ООН з прав людини опублікувати доповідь, в якій «докладно розглядаються дискримінаційні закони та політика, акти насильства та шкідливі практики щодо людей із вродженими варіаціями статевих ознак у всіх регіонах світу».

Інтерсексуальні люди - люди, що народжуються з фізичними характеристиками, що не відповідають типовим чоловічим або жіночим статевим анатомічним ознаками.

  • 16 лютого парламент Греції ухвалив законопроект, який легалізує одностатеві цивільні шлюби.
  • 11 лютого стало відомо, що в Україні планують створитидержавний реєстр із даними ДНК громадян.

 

Теги по теме
ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом